Crowd Cheering

ΓΑΛΗΝΟΣ

Make a Difference Today

 

ΓΑΛΗΝΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Σύλλογος ασθενών με ανοσοανεπάρκειες

Ο σύλλογος ιδρύθηκε από ασθενείς που πάσχουν από πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες και κύριος στόχος του είναι η εκπροσώπηση των μελών του σε πανελλαδικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

 
world pi week.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την WorldPIWeek

Η παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τις πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες (World PI Week) θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 22-29 Απριλίου 2021.

Μέσω εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων αυτή η παγκόσμια κοινότητα ασθενών, θα συνεργαστεί για τη βελτίωση των συστημάτων και πρακτικών υγειονομικής περίθαλψης για άτομα με πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες.

Σκοπός της εκστρατείας είναι πέρα από το να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο «κίνημα» σχετικά με τις πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες και μέσα από διάφορες δραστηριότητες να ενημερώσει τον κόσμο για το τι είναι αυτές,  να αναδειχτούν για φέτος τρία θέματα:

• Η διαθεσιμότητα του πλάσματος: Η διασφάλιση της διαθεσιμότητας πλάσματος είναι απαραίτητη για την παραγωγή θεραπειών σωτηρίας για πολλούς ασθενείς.

• Η ασφάλεια και η προστασία του ασθενούς με εστίαση στον εμβολιασμό: Προστατεύοντας ο ένας τον άλλον με εμβολιασμό, προστατεύουμε τα άτομα με πρωτοπαθή ανοσοανεπάρκεια.

• Η ποιότητα ζωής και τα αποτελέσματα υγείας: Η έρευνα, η έγκαιρη διάγνωση και η καλύτερη πρόσβαση στη θεραπεία βοηθούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Εικάζεται ότι από τα 6 εκατομμύρια των ανθρώπων που πάσχουν παγκοσμίως από πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες, μόνο το 70-90% αυτών είναι διαγνωσμένοι. Στην Ελλάδα ο αριθμός των διαγνωσμένων ανθρώπων υπολογίζετε περίπου στους 250 ασθενείς, ενώ δυστυχώς ο αριθμός των αδιάγνωστων ασθενών συμπεραίνεται ότι είναι μερικές χιλιάδες.

Οι πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες είναι μια πολύπλοκη ομάδα περισσότερων από 400 διαταραχών που πλήττουν το ανοσοποιητικό σύστημα και έχουν ως αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό σύστημα να μην λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Δηλαδή ένα μέρος ή το σύνολο του ανοσοποιητικού συστήματος είτε λείπει, είτε δεν λειτουργεί σωστά. Οι περισσότερες πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες είναι γενετικής φύσεως.

Δυστυχώς το μεγάλο εύρος των κλινικών εκδηλώσεων και η σύνθετη φύση τους, δημιουργούν σοβαρές δυσκολίες στην έγκαιρη διάγνωση. Αν δεν γίνει έγκαιρα η διάγνωση δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα λόγω των συνεχών λοιμώξεων σε ζωτικά όργανα όπως ο σπλήνας, οι πνεύμονες, οι λεμφαδένες, κλπ, που μπορεί να οδηγήσουν σταδιακά σε σοβαρές μορφές αναπηρίας ή μέσα από σοβαρές επιπλοκές ακόμη και στον θάνατο. Επειδή οι πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες δεν είναι ιάσιμες, αν διαγνωσθούν έγκαιρα, είναι δυνατόν μέσω της κατάλληλης θεραπείας, να υποχωρήσουν τα συμπτώματα και οι ασθενείς να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής και να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.

Ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΑΝΟΣΟΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ» και διακριτικό τίτλο «ΓΑΛΗΝΟΣ», είναι σύλλογος αναγνωρισμένος από τον νόμο με έτος ίδρυσης το 2020 με σκοπό να γίνει η φωνή των ασθενών με ανοσοανεπάρκεια στην Ελλάδα.

Στα πλαίσια λοιπόν της Παγκόσμιας Εβδομάδας Πρωτοπαθών Ανοσοανεπαρκειών, ο σύλλογός «ΓΑΛΗΝΟΣ» διοργανώνει την Κυριακή 25 Απριλίου 2021 ημερίδα με θέμα: «Ανοσοανεπάρκειες στην εποχή του covid-19».


Για να λάβετε πληροφορίες για την σύνδεσή σας στην εκδήλωση παρακαλώ συμπληρώστε τα στοιχεία σας κάνοντας κλικ στην παρακάτω φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/1FQSHpy3boa0DkKO7Nl1_l5TjTqx-T8wrUbolFVRRTYk


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ


10:00 – 10:15 Προσέλευση - Εγγραφές

 

10:15 – 10:45 Χαιρετισμοί

Εκπρόσωποι Συλλόγων Ασθενών

Συμπολίτες μας από τον καλλιτεχνικό χώρο

 

10:45 – 11:30 Οι ανοσοανεπάρκειας από τη πλευρά του Παθολόγου

Ιωάννης Γκουγκουρέλας, Ιατρός Παθολόγος, Επιμελητής Β',  Παθολογική κλινική νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος

 

11:30 – 11:50 Εμπειρίες ασθενών αναφορικά με τη διάγνωση Ανοσοανεπαρκειών

Μαρία Χαραλάμπους, Πρόεδρος Συνδέσμου με Συγγενή Ανοσοανεπάρκεια και Φίλων, Κύπρος

 

11:50 – 12:30 Ανοσοανεπάρκειες και Αυτοάνοσα: Η περίπτωση του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου (ΣΕΛ)

Αναστασία-Μαρία Γεωργιάδου, Ιατρός Παθολόγος,  Κ.Υ. Κασσανδρείας Χαλκιδικής

  

12:30 – 13:00 Ασθενείς με ανοσοανεπάρκεια και οι οικογένειές τους

Πέτρος Πολυχρονίδης, Δημοσιογράφος

Εμπειρίες από τους συμμετέχοντες

 

13:00 – 13:40 Ανοσοανεπάρκειες στα Παιδιά: Αναγνωρίζοντας τη ζέβρα...

Αντώνιος Γκαντάρας, Ειδικευόμενος Παιδιατρικής Γ.Ν. Γιαννιτσών - Συνεργάτης Παιδιατρικού Ανοσολογικού και Ρευματολογικού Κέντρου Αναφοράς, Α' Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ, Ιπποκράτειο ΓΝΘ

 

13:40 – 14:00 Καλλιτεχνική ώρα

Ορχήστρα, στην οποία συμμετέχει το μέλος του ΔΣ Παντελής Ξύδας, γεμίζει με τις μελωδίες του την εκδήλωση μας

 

14:00 – 14:15 Κλείσιμο εκδήλωσης

 

Συντονιστής εκδήλωσης

Κωνσταντίνος Χονδρόπουλος, Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γαληνός


 

ΒΟΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ

Meaningful Work. Unforgettable Experiences.

%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%9F%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%20%CE%93%CE%91%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%9F%CE%A3%202004

ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΜΑΣ

Nurse Talking to Patient

ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΜΑΣ

 

Ποιος ήταν ο Γαληνός

Ο Κλαύδιος Γαληνός (Πέργαμος, 129Ρώμη, 199) ήταν ο δεύτερος σπουδαιότερος Έλληνας ιατρός της Αρχαιότητας μετά τον Ιπποκράτη και ο τελευταίος χρονικά από όλους τους σημαντικούς ιατρούς του ελληνορωμαϊκού κόσμου. Δεν υπάρχει σχεδόν ιατρικός κλάδος που να μην απασχόλησε τον Γαληνό. Οι εμπεριστατωμένες μελέτες του αναφέρονται στην ανατομική, τη φυσιολογία, τη χειρουργική, τη φαρμακευτική, την οφθαλμολογία, τη μαιευτική, την παθολογία, τη θεραπευτική, την υγιεινή, την οδοντιατρική και τη φαρμακολογία. Τα πολυσύνθετα φαρμακευτικά σκευάσματα, που ο ίδιος παρασκεύαζε είναι γνωστά στη βιβλιογραφία ως «γαληνικά» και η αντίστοιχη φαρμακοτεχνία ονομάζεται «γαληνική φαρμακευτική» Σώζονται περί τις εκατό μελέτες του, που προώθησαν σημαντικά την ιατρική επιστήμη.

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόεδρος του ΔΣ

ΑΛΙΚΗ ΣΑΛΠΙΓΓΊΔΟΥ

Γενικός Γραμματέας

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΡΕΛΑΣ

Αντιπρόεδρος ΔΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΝΙΚΗΤΟΓΛΟΥ

Ταμίας

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΞΥΔΑΣ

Μέλος ΔΣ

ΝΟΜΙΚΗ ΝΤΟΥΝΗ

Μέλος ΔΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Μέλος ΔΣ

 

Ενώνουμε τη φωνή μας με Συλλόγους Ασθενών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

EURORDIS

ΕΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

IPOPI

logo_eurordis_horizontal_members_rvb.jpg
logo ενωση ασθενων ελλαδας αντίγραφο 2.
IPOPI logo.jpg

Associate Member of Eurordis

Μέλος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

Associate Member of Ipopi

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΑΛΗΝΟΣ

Thanks for submitting!