Crowd Cheering

ΓΑΛΗΝΟΣ

Make a Difference Today

 

ΓΑΛΗΝΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Σύλλογος ασθενών με ανοσοανεπάρκειες

Ο σύλλογος ιδρύθηκε από ασθενείς που πάσχουν από πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες και κύριος στόχος του είναι η εκπροσώπηση των μελών του σε πανελλαδικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

 

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ #UHC4RAREDISEASES

Συμμετέχουμε ενεργά

Εκστρατεία #UHC4RareDiseases - «Καθολική Υγειονομική Κάλυψη για τους Ασθενείς με Σπάνιες Παθήσεις»


Κάθε χρόνο, 100 εκατομμύρια άνθρωποι οδηγούνται στη φτώχεια, επειδή η περίθαλψη κοστίζει πολύ περισσότερο από ό,τι μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά. Εκατομμύρια άνθρωποι, ακόμα και σήμερα, συνεχίζουν να μην έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες Υγείας, ενώ ακόμα περισσότεροι αναγκάζονται να διαλέξουν ανάμεσα στην υγεία τους ή στη σίτιση, στην ένδυση ή στη στέγη.

Τα Ηνωμένα Έθνη, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, στην «Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», έθεσαν ως στόχο την επίτευξη Καθολικής Υγειονομικής Κάλυψης (ΚΥΚ - UHC) έως το 2030, ώστε όλοι οι άνθρωποι, όπου κι αν ζουν, να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας όποτε τις χρειάζονται δίχως να περιέρχονται σε οικονομικές δυσκολίες λόγω του κόστους τους, ενώ το 2019, σε μία Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης Ηνωμένων Εθνών για την ΚΥΚ, και τα 193 κράτη μέλη υπέγραψαν σχετική πολιτική διακήρυξη, στην οποία γίνεται ειδική αναφορά στις Σπάνιες Ασθένειες.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτήν τη φιλόδοξη και ιστορικής σημασίας διακήρυξη και δεδομένου ότι μία Κοινωνία δείχνει το πραγματικό πρόσωπό της από το πώς αντιμετωπίζει την υγεία των πιο ευάλωτων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Σπανίων Παθήσεων (@RDΙ) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Σπανίων Παθήσεων (@EURORDIS) συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη μίας νέας Εκστρατείας, με τίτλο #UHC4RareDiseases («Καθολική Υγειονομική Κάλυψη για τους Ασθενείς με Σπάνιες Παθήσεις»), προκειμένου οι Οργανώσεις Ασθενών ανά τον κόσμο αλλά και οι απλοί πολίτες να απαιτήσουν από τα κράτη τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών και προγραμμάτων ΚΥΚ που θα περιλαμβάνουν και τα Σπάνια Νοσήματα.

Ειδικότερα, η παγκόσμια κοινότητα Σπανίων Παθήσεων, μέσω αυτής της νέας δράσης, έρχεται να ζητήσει από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να διασφαλίσουν την πλήρη υγειονομική κάλυψη των Σπάνιων Ασθενών, αναλαμβάνοντας δράση που θα αφορά τις ακόλουθες τρεις διαστάσεις της ΚΥΚ: τον Πληθυσμό, τις Υπηρεσίες και τις Άμεσες Δαπάνες.

Ο Σύλλογος Γαληνός σε συνεργασία με άλλα Σωματεία Σπάνιων Ασθενών, έχοντας σαν στόχο να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των Σπανίων Παθήσεων στη ζωή των Πασχόντων και των Οικογενειών τους, συμμετέχει στην εν λόγω Εκστρατεία, αναλαμβάνοντας δράση για τη βελτίωση της πρόσβασης σε Ορφανά Φάρμακα και Τεχνολογίες Υγείας, καθώς και των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών διαβίωσης των Ασθενών.

Γι’ αυτό και καλεί τα μέλη του, άλλα Σωματεία Ασθενών, καθώς και όποιον στέκεται σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια να πάρει επίσης μέρος, προωθώντας το σχετικό ενημερωτικό υλικό στα Ελληνικά, προκειμένου, όλοι μαζί, να Ενημερώσουμε, να Ευαισθητοποιήσουμε, να Διεκδικήσουμε, και τελικά να Πετύχουμε την Καθολική Υγειονομική Κάλυψη των Ασθενών με Σπάνια Νοσήματα, εκπληρώνοντας έτσι τη δέσμευση των κρατών για Υγεία για Όλους.

Η Εκστρατεία #UHC4RareDiseases πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καθολικής Υγειονομικής Κάλυψης, που ήταν στις 12 Δεκεμβρίου 2020, και εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Παθήσεων (@RareDiseaseDay), που είναι στις 28 Φεβρουαρίου 2021 και η οποία διεκδικεί την εξομάλυνση των ανισοτήτων και την ισότητα πρόσβασης στην Υγεία για τους ασθενείς με Σπάνιες Ασθένειες.

 

ΒΟΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ

Meaningful Work. Unforgettable Experiences.

λογοτυπο γαληνος δεκ 2020 2.jpg
Nurse Talking to Patient

ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΜΑΣ

 

Ποιος ήταν ο Γαληνός

Ο Κλαύδιος Γαληνός (Πέργαμος, 129Ρώμη, 199) ήταν ο δεύτερος σπουδαιότερος Έλληνας ιατρός της Αρχαιότητας μετά τον Ιπποκράτη και ο τελευταίος χρονικά από όλους τους σημαντικούς ιατρούς του ελληνορωμαϊκού κόσμου. Δεν υπάρχει σχεδόν ιατρικός κλάδος που να μην απασχόλησε τον Γαληνό. Οι εμπεριστατωμένες μελέτες του αναφέρονται στην ανατομική, τη φυσιολογία, τη χειρουργική, τη φαρμακευτική, την οφθαλμολογία, τη μαιευτική, την παθολογία, τη θεραπευτική, την υγιεινή, την οδοντιατρική και τη φαρμακολογία. Τα πολυσύνθετα φαρμακευτικά σκευάσματα, που ο ίδιος παρασκεύαζε είναι γνωστά στη βιβλιογραφία ως «γαληνικά» και η αντίστοιχη φαρμακοτεχνία ονομάζεται «γαληνική φαρμακευτική» Σώζονται περί τις εκατό μελέτες του, που προώθησαν σημαντικά την ιατρική επιστήμη.

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόεδρος του ΔΣ

ΑΛΙΚΗ ΣΑΛΠΙΓΓΊΔΟΥ

Γενικός Γραμματέας

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΡΕΛΑΣ

Αντιπρόεδρος ΔΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΝΙΚΗΤΟΓΛΟΥ

Ταμίας

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΞΥΔΑΣ

Μέλος ΔΣ

ΝΟΜΙΚΗ ΝΤΟΥΝΗ

Μέλος ΔΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Μέλος ΔΣ

 

Ενώνουμε τη φωνή μας με Συλλόγους Ασθενών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

EURORDIS

Μέλος της Eurordis

ΕΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μέλος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΑΛΗΝΟΣ

 
  • Facebook

©2020 by ΓΑΛΗΝΟΣ. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now